تبلیغات
***تبریز طب***

درباره وبلاگ

    این جانب موسی ظروفی با داشتن مدرک رسمی طب سنتی از انجمن طب کل نگر ایران و موسسه حجامت ایران مفتخرم که یه هم نوعان خودم کمک و با راهنمایی خود به آنها سلامتی ببخشم و هدف من از این وبلاگ آشنایی هر چه بیشتر مردم با انواع طب ها و کاربرد های آن،مزاج شناسی،نسخه پیچی و درمان بسیاری از بیماری های ناعلاج خود با طب سنتی می باشد.
    مدیر وبلاگ : موسی ظروفی

نویسندگان

جستجو

آمار واطلاعات وبلاگ

  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :

مشخصات سیستم

کدهای کاربر

 

كلیات گیاه شناسی

جو گیاهی است علفی و یكساله كه ارتفاع آن بسته بانواع مختلف آن تا یك متر می رسد . برگهای آن متناوب و باریك و دراز و به رنگسبز تیره می باشد .

جو از نظر كاشت به دو دسته تقسیم می شود : جو بهاره و جو پائیزه .

جو بهاره در بهار كشت می شود و احتیاج به سرمای زمستان ندارد و قبل از زمستان دانه می دهد در حالیكه جو پائیزه در پائیز كشت می شود و محتاج سرمای زمستان است .

تركیبات شیمیایی:

در صد گرم جو مواد زیر موجود است :

آب                         11 گرم

پروتئین                    8گرم

مواد نشاسته ای      78 گرم

كلسیم                   16 میلی گرم

فسفر                    189 میلی گرم

آهن                      2 میلی گرم

سدیم                   3 میلی گرم

پتاسیم                 160 میلی گرم

ویتامین ب 1          0/12 میلی گرم

ویتامین ب 2          0/05 میلی گرم

ویتامین ب 3          3  میلی گرم

ضمنا جو دارای مقدر بسیار كمی آرسنیك می باشد .

خواص داروئی:

جو معمولا به سه صورت در بازار عرضه می شود

1) جو پوست نكنده كه هنوز سبوس آن جدا نشده

2)جو پوست كنده كه پوست آن گرفته شده است

)3جو سفید كه پوست وس بوس آن رگفته شده است و بنام جو مرواریدی معروف است .

جو از نظر طب قدیم ایران سرد و خشك است

مواد مقوی آن كمتر از گندم بوده ولی قابض و شخك كننده است .

1)غذایی بسیار مقوی برای افراد ضعیف است .

2)خاصیت نرم كننده درد .

3)در قدیم از جو برای سقط جنین استفاده می كردند .

4)برای نقرس مفید است .

5)جوشانده جو داروی خوبی برای مبتلایان به تب و كم خونی و سوء هاضمه است .

6)ماء الشعیر برای درمان سل ،‌زخم های ریوی و سردرد گرم مفید است .

7)ماء الشعیر خون ساز است و زود هضم می شود.

8)ماء الشعیر را با خشخاش كوبیده برای سردرد مفید است .

9)برای درمان نقرس پماد در جو را با آب بر روی قسمت های دردناك بگذارید .

10)در جو را با شكر مخلوط كرده غذای خوبی برای اطفال است .

11)بیسكوبیت جو بهترین دارو برای درمان یبوست است و حتی نفخ و شكم درد را از بین می برد.

12)سرد مزاجان باید جو را با شكر بخورند.

13)كشك الشعیر برای مزاج های گرم و اسهال های صفراوی مفید است .

14)برای  برطرف كردن گلو درد و ورم گلو كشك الشعیر را قرقره كنید .

15)برای پائین آرودن كلسترول از جو استفاده كنید .

16)جو چون  دارای پروتئاز می باشد بنابراین از سرطان جلوگیری می كند .

طرز استفاده:

سمنو یا مالت جو : جو را می توان مانند دیگر غلات خیس كرده و در حرارات معتدل نگاهدری كنید تا جوانه بزند  و هنگامیكه جوانه به حد معینی رسید از آن مالت نگهدری كنید . مالت جو دارای ویتامین های Cاست .

ماء الشعیر : جو پوست كنده و جو پوست نكنده را خوب می شویند سپس آن را در آب جوش ریخته و چند دقیقه می جوشانند و آنقدر آنرا می پزند تا دانه های جو كاملا باز شود و بعد آنرا با پارچه بدون اینكه له شود صاف می كنند و می گذارند تا سرد شود و از آن استفاده می كنند .

كشك الشعیر : جو پوست كنده را با آب مخلوط كرده و آنرا آنقدر می جوشانند تا كاملا باز شود سپس آنرا له می كنند و صاف می كنند  كه خود جو نیز داخل آب شود كشك الشعیر شبیه آَش جو می باشد .

عصاره مالت جو : از جوشاندن مالت جو  در آب و غلیظ كردن مایع حاصل در خلاء عصاره مالت جو بدست می آید كه دارای مقدر 60 درصد مالتوز ، 10 درصد ساكاروز ، 20 درصد دكسترین و مقدری مواد معدنی و ویتامین های B1 و B2 است

مضرات :

مضرات خاصی گفته نشده است .