تبلیغات
***تبریز طب***

درباره وبلاگ

    این جانب موسی ظروفی با داشتن مدرک رسمی طب سنتی از انجمن طب کل نگر ایران و موسسه حجامت ایران مفتخرم که یه هم نوعان خودم کمک و با راهنمایی خود به آنها سلامتی ببخشم و هدف من از این وبلاگ آشنایی هر چه بیشتر مردم با انواع طب ها و کاربرد های آن،مزاج شناسی،نسخه پیچی و درمان بسیاری از بیماری های ناعلاج خود با طب سنتی می باشد.
    مدیر وبلاگ : موسی ظروفی

نویسندگان

جستجو

آمار واطلاعات وبلاگ

  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :

مشخصات سیستم

کدهای کاربر

كلیات گیاه شناسی

نخود گیاهی است یكساله و  از خانواده حبوبات كه بلندی بوته آن به حدود 30 سانتیمتر می رسد .

ساقه این گیاهپ وشیده از تارهای غده ای است . برگهای آن مركب از 13 تا 17 برگچه كوچك و دندانه دار می باشد . گلهای آن سفید رنگ مایل به قرمز یا آبی بطورتك تك بر روی ساقه قرار درد . میوه آن بصورت نیام و غلاف آن كوچك ،‌متورم و نوك تیز بطول 2 تا 3 سانتیمتر است كه در آن یك دانه نخود به رنگ نخودی یا سیاه قرار درد .

نخود یكی از حبوبات مغذی و انرژی زا وپر مصرف است

تركیبات شیمیایی:

در صد گرم نخود موادزیر موجود است :

آب                           10 گرم

پروتئین                     20 گرم

نشاسته                   155 گرم

كلسیم                    150 میلی گرم

فسفر                     35 میلی گرم

آهن                       7 میلی گرم

سدیم                    25 میلی گرم

پتاسیم                  780 میلی گرم

ویتامین آ                50 واحد

ویتامین ب 1          0/3 واحد

ویتامین ب 2         0/15واحد

ویتامین ب 3        2 میلی گرم

مواد روغنی         5 گرم

نخود همچنین دارای مقدر بسیار كمی ارسنیك ، اسید اگزالیك ، اسید استیك و اسید مالیك و املاح كمیابی نظیر بر ، لیتیوم و مس است . ضمنا دارای موادی مانند لسیتین ، گالاكتان ، ساكاروز ،‌دكستروز و سلولز در نخود وجود دارد

خواص داروئی:

نخود بعلت درا بودن اسد های آمینه مختلف ،‌ویتامین ها و مواد معدنی غذای بسیار خوبی است .

نخود از نظر طب قدیم ایران گرم و خشك است و با همه خواص بیشماری كه درد نفاخ و دیر هضم می باشد و نباید در خوردن آن افراط كرد .

1)نخود كمی ملین است

2)نخود اثر ادرار آور و قاعده آور درد

3)نخود كرم كش است

4)برای برطرف كردن درد سینه وریه بای نخود را با كمی نمك پخت و آب ژله مانند آنرا خورد .

5)روغن نخود  برای تقویت مو موثر است شب ها آن را به سر بمالید و صبح مو را بشوئید

6)روغن نخود را اگر به سر بمالید سردرد را شفا می دهد .

7)روغن نخود را بر روی دندانی كه درد می كند بمالید درد را برطرف خواهد كرد .

8)روغن نخود را اگر به زیرشكم بمالید برای تقویت نیروی جنسی موثر است

9)افراد گرم مزاج باید نخود را با سكنجبین بخورند تا از نفخ شكم جلوگیری كند

10) نخود را می توان برای دفع رسوبات دری و درمان زردی بكار برد

11)نخود درمان كننده قولنج های كلیوی است

12)نخود را بصورت در دارورید و روی رخم های چركین بگذارید آنها را باز كرده و الیتام می دهد

13)یكی از غذاهای مغذی كه سرشار از پروتیئن های گیاهی ، ویتامین ها و مواد معدنی است هموس می باشد كه در كشورهای عربی جزو غذاهای اصلی آنهاست .گیاه خواران هموس را جانشین گوشت می كنند این غذا از نخود پخته و كره كنجد كه تاهینی نامیده می شود درست می شود

طرز استفاده:

طرز تهیه هموس بقرار زیر است

حدود 300گرم نخود را كاملا بپزید كه نرم شود و تقریبا آب آن تمام شود . آب دو لیمو ترش را بگیرید و با نخود پخته داخل مخلوط كن برقی بریزد كه كاملا له شود . سپس مقدر 100 گرم كره كنجد و یك چهارم سیر له شده و جعفری و نمك و مقدری هم روغن زیتون بآن اضافه كرده و همه را بهم بزیند تا كاملامخلوط شود .

هموس را می توانید بصورت سرد برای ساندویج استفاده كنید . هموس حتی چاشت خوبی برای بچه هاست كه به مدرسه می روند

مضرات :

مضرات خاصی برای آن بیان نشده است .