تبلیغات
***تبریز طب***

درباره وبلاگ

    این جانب موسی ظروفی با داشتن مدرک رسمی طب سنتی از انجمن طب کل نگر ایران و موسسه حجامت ایران مفتخرم که یه هم نوعان خودم کمک و با راهنمایی خود به آنها سلامتی ببخشم و هدف من از این وبلاگ آشنایی هر چه بیشتر مردم با انواع طب ها و کاربرد های آن،مزاج شناسی،نسخه پیچی و درمان بسیاری از بیماری های ناعلاج خود با طب سنتی می باشد.
    مدیر وبلاگ : موسی ظروفی

نویسندگان

جستجو

آمار واطلاعات وبلاگ

  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :

مشخصات سیستم

کدهای کاربر

كلیات گیاه شناسی

باقلا گیاهی است علفی و یكساله كه ارتفاع آن تا 80 سانتیمتر می رسد . برگهای آن متناوب و مركب است كه دارای برگچه هایی بشكل تخم مرغ می باشد . گلهای باقلا درشت و سفید كه دارای لكه های سیاه و یا بنفش است . میوه آن كه همان باقلا است دارای غلافی پوشیده از كرك بطول تقریبا 12 سانتیمتر است .در هر غلاف تعدادی دانه قرار درد . گل و شاخه گلدار ، میوه و تخم باقلا مصارف طبی دارند .

تركیبات شیمیایی:

در صد گرم دانه باقلا سبز و خام مواد زیر موجود است :

آب                             72 گرم

پروتئین                      8/4  گرم

مواد چرب                   0/4 گرم     

نشاسته                   15/8 گرم

كلسیم                    28 میلی گرم

فسفر                     155 میلی گرم

آهن                       2/2 میلی گرم

سدیم                  40 میلی گرم

پتاسیم                470 میلی گرم

ویتامین آ             220 میلی گرم

ویتامین ب 1         0/3 میلی گرم

ویتامین ب 2          0/18 میلی گرم

ویتامین ب 3         1/5 میلی گرم

ویتامین ث           30 میلی گرم

ارسنیك             0/02 میلی گرم

ضمنا باقلا دارای ماده ای بنام فیتین Phytine می باشد كه بسیار مغذی است و تقویت كننده بدن است . این ماده كلسیم بدن را تامین می كند باقلا غذای خوبی است برای دوران نقاهت .

خواص داروئی:

باقلا از نظر طب قدیم  ایران سرد و تر است و گل آن گرم می باشد

1)دم كرده گل باقلا ضد تشنج و ادرار آور است .

2)دم كرده گل باقلا سنگ كلیه را دفع می كند و برای قولنج های كلیوی مفید است.

3)جوشانده باقلا برای ورم مثانه مفید است.

4)جوشانده باقلا اثر خوبی در رفع رماتیسم درد .

5)از جوشانده باقلا برای درمان نقرس استفاده كنید.

7)باقلا را اگر با آب سركه و آب بپزید و با پوست بخورید اسهال مزمن را درمان می كند.

8)برای رفع گرفتگی صدا در باقلا را با روغن بادام و قند مخلوط كنید و بخورید .

9) برای رفع كوفتگی و روم پستان ، در باقلا را با آب جو مخلوط كرده و با سركه و نعناع بپزید و ضمادی را كه بدست می آید روی ورم و كوفتگی قرار دهید .

10)ضماد در باقلا را با شنبلیله و عسل برای نرم كردن دمل و ورم بناگوش و زیر چشم مفید است.

11)جوشانده باقلا شكم روشهای مزمن را برطرف می كند.

12)ضماد باقلا جوش و كورك را می رساند و چرك را خارج می كند.

13)برای درمان تكرر ادرار از جوشانده ریشه باقلا استفاده كنید.

14)جوشانده سر شاخه های باقلا مستی مشروبات الكلی را برطرف می كند.

15)برای رفع التهاب و درد نوك انگشتان و ناخن باید یك مشت برگ باقلا را با نیم لیتر آب جوشانید و بگذارید كمی سرد شود و انگشتان خود را بمدت دو ساعت در آن قرار دهید تا برطرف شود.

16)نان خوشمزه بمقدر 2% در باقلا بآن اضافه كنید.

مضرات :

باقلا در بعضی از اشخاص تولید نفخ و سنگینی سر و معده می كند برای جلوگیری از این عوارض باید ابتدا باقلا را پوست كنده و بجوشانید و آب آنرا دور بریزید . سپس بان مقدری آب اضافه كرده و بعد از پختن با روغن بادام و ادویه گرم مانند درچین و فلفل بخورید .

مصرف باقلای تازه ممكن است تولید مسمومیت و حساسیت شدید بكند كه گاهی موجب مرگ می شود بنابراین باید در خوردن باقلای تازه و خام احتیاط كنید . معمولا اشخاصی كه به باقلای تازه حساسیت دارند فاقد یك آنزیم مخصوص هستند.