تبلیغات
***تبریز طب***

درباره وبلاگ

    این جانب موسی ظروفی با داشتن مدرک رسمی طب سنتی از انجمن طب کل نگر ایران و موسسه حجامت ایران مفتخرم که یه هم نوعان خودم کمک و با راهنمایی خود به آنها سلامتی ببخشم و هدف من از این وبلاگ آشنایی هر چه بیشتر مردم با انواع طب ها و کاربرد های آن،مزاج شناسی،نسخه پیچی و درمان بسیاری از بیماری های ناعلاج خود با طب سنتی می باشد.
    مدیر وبلاگ : موسی ظروفی

نویسندگان

جستجو

آمار واطلاعات وبلاگ

  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :

مشخصات سیستم

کدهای کاربر

كلیات گیاه شناسی

جعفری گیاهی است علفی ، دوساله و معطر كه ارتفاع آن تا 70 سانتیمتر می رسد . برگهای آن برنگ سبز تیره و دارای بریدگیهای لوزی یا مثلث شكل با تقسیمات رفعی است .

گلهای جعفری كوچك برنگ مایل به سبز و بصورت چتر یم باشد میوه آن كوچك به درازای 2 میلیمتر و به قطر یك میلیمتر و دارای بوئی معطر است

تركیبات شیمیایی:

از برگ و تخم جعفری بوسیله تقطیر با بخار اسانسی گرفته می شود كه سبیار معطر است و ر غذاها بكار می رود . اسانس برگ جعفری چون به مقدر بسیار كم بدست می آید گران است .

اسانس تخم جعفری كمی بوی تلخ درد كه زیاد مرغوب نیست . از 100 كیلوگرم تخم جعفری حدود 2 كیلوگرم اسانس بست می آید كه از آن در صنعت عطر سازی و كنسروسازی استفاده بعمل میآید .

ریشه جعفری معطر  طعم آن تقریبا مانند برگ آن است .

در صد گرم برگ جعفری مواد زیر موجود است :

آب                         85 گرم

پروتئین                    3/5 گرم

مواد چرب                0/6 گرم

مواد نشاسته ای      7 گرم

كلسیم                   200 میلی گرم

فسفر                    65 میلی گرم

آهن                      6/2 میلی گرم

سدیم                   25 میلی گرم

پتاسیم                 725 میلی گرم

ویتامین آ              8500 واحد بین المللی

ویتامین ب 1          0/12 میلی گرم

ویتامین ب 2          0/25 میلی گرم

ویتامین ب 3         1/2میلی گرم

ویتامین ث            170 میلی گرم

خواص داروئی:

خواص تخم جعفری

تخم جعفری از نظر طب قدیم ایران گرم و خشك است .

1)ضد نفخ شكم است .

2)شریان ها و رگ ها راتمیز می كند .

3)ادرار آور و قاعده آرو است .

4)برای درمان تب نوبه بكارمی رود .

5)در قدیم الایم برای سقط جنین شیاف تخم جعفری را در داخل مهبل قرار می دادند.

خواص ریشه جعفری

1)ریشه جعفری اشتها آور است .

2)ادرار آور و قاعده آرو است .

3)سنگ كلیه را دفع می كند .

4)برای درمان اسهال باید 20 گرم ریشه جعفری را  در یك لیتر آب دم كرده و تنقیه كنید .

5)دم كرده ریشه جعفری برای درمان تنگی نفس بكار می رود.

6)برای درمان سرخك مفید است .

خواص برگ و ساقه جعفری

1- برای رفع لكه ها و جوش های صورت دم كرده جعفری را روی پوست صورت بمالید .

2-برای روشن شدن رنگ پوست مقدری جعفری را در نیم لیتر آب به مدت 5 دقیقه بجوشانید و صبح وشب صورت خود را با آن بشوئید بعد از یك هفته پوست صورت شما روشن می شود.

3-دم كرده جعفری ضد تب است .

4-دم كرده برگ جعفری برای بواسیر و سنگ كلیه مفید است .

5-خوردن چای جعفری به هضم غذا كمك می كند .

6-بعد از خوردن سیر برای برطرف كردن بوی دهان جعفری بجوید.

7-جعفزی نفس را خوشبو می كند.

8-برای درمان ضرب خوردگی و خون مدرگی له شده برگ و ساقه جعفری را روی عضو ضرب دیده بگذارید .

مضرات :

مضرات خاصی برای آن بیان نشده است .