تبلیغات
***تبریز طب***

درباره وبلاگ

    این جانب موسی ظروفی با داشتن مدرک رسمی طب سنتی از انجمن طب کل نگر ایران و موسسه حجامت ایران مفتخرم که یه هم نوعان خودم کمک و با راهنمایی خود به آنها سلامتی ببخشم و هدف من از این وبلاگ آشنایی هر چه بیشتر مردم با انواع طب ها و کاربرد های آن،مزاج شناسی،نسخه پیچی و درمان بسیاری از بیماری های ناعلاج خود با طب سنتی می باشد.
    مدیر وبلاگ : موسی ظروفی

نویسندگان

جستجو

آمار واطلاعات وبلاگ

  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :

مشخصات سیستم

کدهای کاربر

كلیات گیاه شناسی

كنجد گیاهی است یكساله با ارتفاع حدود یك متر كه قسمت انتهایی ساقه آن پوشیده از كرك است . برگهای آن یبضی ، باریك و نوك تیز است . گلهای آن برنگ سفید و یا قرمز بطور تك تك در كناره برگ های قسمت انتهایی ساقه ظاهر می شود .

میوه این گیاه بصورت كپسول و محتوی دانه های كوچك و مسطح و بیضوی است كه دانه كنجد نامیده می شود و قسمت مورد استفاده این گیاه است .

وطن اصلی كنجد هندوستان است كه از آنجا به نقاط دیگر دنیا راه یافته است . در حال حاضر چین بزرگترین تولید كننده كنجد در دنیا می باشد . هندوستان و حبشه از نظر تولید بعد از چین قرار دارند . در ایران نیز مقدری كنجد تولید می شود كه بیشتر آن به مصرف تهیه روغن و حلوا دره می رسد

تركیبات شیمیایی:

كنجد دارای پروتئین  ، ویتامین های B,D,E,F و لسیتین Lecithin می باشد . مقدر روغن آن در حدود 50% است روغن كنجد مركب از حدود 70% اسیدهای جرب اشباع نشده مانند لینولئیك اسید ،‌اولئیك اسید و مقدری اسیدهای چرب اشباع شده مانند اسید پالمتیك و آراشیدیك اسید می باشد .

روغن كنجد یكی از روغن های شاباع نشده و مفید برای بدن است و در آمریكای شمالی و كانادا بمقدر زیاد مصرف می شود و دلیل آن اسن كه این روغن نه فقط كلسترول بدن را بالا نمی برد بلكه آنرا كاهش می دهد .

برای تهیه روغن كنجد معمولا دانه ها را می شویند تا رنگ روی آن از بین برود سپس دانه ها را آسیاب كرده و در آب می ریزند تا پوست آن كه سبك روی آب بیاید كه آنرا می گیرند . بعد دانه ها را خشك كرده و در آب جوش می ریزند و خمیر می كنند . این خمیر را تحت فشار قرار داده تا روغن آن جداشود . این روغن را روغن سرد فشار اول می نامند و از تفاله باقیمانده تحت اثر فشار و گرما روغنی بدست می آید كه بنام روغن گرم یا فشار دوم معروف است كه البته ارزش غذایی روغن سرد را ندارد .

تفاله باقیمانده از این  مرحله را معمولا برای علوفه دام ها بكار می برند . مخصوصا این تفاله از نظر داشتن مواد پروتئینی غذای خوبی برای گاوهای شیدره است .

اگر می خواهید از روغن كنجد استفاده كنید دقت كنید كه روغن سرد فشار اول باشد كه بنام First cold pressed معروف است زیرا در اثر حرارت دادن روغن كنجد خواص خود را از دست می دهند .

خواص داروئی:

 از نظر طب قدیم ایران كنجد گرم و تر است . كنجد بسیار مغذی است و در اكثر كشورهای فقیر بعنوان جانشین  گوشت بكار می رود .

1)برای چاق شدن و تقویت نیروی جنسی موثر است

2)برای رفع قولنج كنجد را آسیاب كرده و با سركه مخلوط كنید و بمقدر نصف وزن كنجد ، مغز بادام پوست كنده را بآن اضافه كنید آنها را پودر كنید و هر روز بمقدر یك قاشق سوپخوری از آن بخورید .

3) كنجد گرفتگی صدا را از بین می برد .

4)نرم كننده معده و روده است

5)كره كنجد كه در كانادا بنام تاهیتی معروف است و شبیه دره می باشد غذای خوبی برای رشد بچه هاست .

6)برگ كنجد را اگر به سر بمالید باعث رشد و سیاهی موی سر می شود

7)دره نرم كننده معده و روده هاست

8)كنجد فشار خون را كاهش می دهد

9)كنجد ضد رماتیسم است

10)برای رفع ناراحتی كیسه صفرا مفید است

11)دم كرده برگ كنجد اسهال خونی را برطرف می كند

12)روغن كنجد برای رفع تنگی نفس و سرفه خشك و زخم ریه مفید است

13)روغن كنجد سوز ش ادرار را رفع می كند

14)از روغن كنجد بجای روغن زیتون در سالاد استفاده كنید

15)كنجد با همه خواصی كه درد برای معده ای ضعیف مناسب نیست زیرا ثقیل الهضم است . اینگونه اشخاص باید آنرا با عسل وسركه بخورند .

مضرات :

مضرات خاصی برای آن بیان نشده است .