تبلیغات
***تبریز طب***

درباره وبلاگ

    این جانب موسی ظروفی با داشتن مدرک رسمی طب سنتی از انجمن طب کل نگر ایران و موسسه حجامت ایران مفتخرم که یه هم نوعان خودم کمک و با راهنمایی خود به آنها سلامتی ببخشم و هدف من از این وبلاگ آشنایی هر چه بیشتر مردم با انواع طب ها و کاربرد های آن،مزاج شناسی،نسخه پیچی و درمان بسیاری از بیماری های ناعلاج خود با طب سنتی می باشد.
    مدیر وبلاگ : موسی ظروفی

نویسندگان

جستجو

آمار واطلاعات وبلاگ

  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :

مشخصات سیستم

کدهای کاربر

 

كلیات گیاه شناسی

سویا قرنهاست  كه غذای مردم آسیا مخصوصا چین بوده است و چینی آن را همراه با برنج بعنوان غذای اصلی خود مصرف می كنند . ایالات متحده آمریكا بزرگترین تولید كننده سویا می باشد و تقریبا دو سوم محصول كل دنیا را تولید می كند . سویا در ایران بنام (لوبیا روغنی ) ،‌( لوبیا چینی ) سوژا و دانه سویا معروف است .

سویا گیاهی است یكساله دارای ساقه پرشاخه ، برگهای آن بیضی ، نوك تیز و سبز رنگ می باشد . میوه آن شبیه لوبیا سات كه در هر غلاف آن سه تا پنج دانه جدا از یكدیگر وجود دارد . رنگ دانه سویا بر حسب انواع مختلف متفاوت است و برنگهای زرد ، سفید ،‌سیاه ، خاكستری و خالدر دیده می شود .

دانه سویا به بزرگی یك نخود كمی مسطح و گرد است . دانه سیاه سویا بشتر در طب گیاهی مصرف درد ولی از دانه زرد رنگ آن بیشتر برای روغن گیری استفاده می كنند . سویا بعلت داتشن پروتئین و مواد مغذی در تغذیه انسان بكار می رود .

سویا از چین به نقاط دیگر دنیا راه یافته است و بطور وحشی در آن كشور وجود دارد .

سویا در حدود 3500 نوع مختلف درد كه هر كدام آب و هوای مخصوصی را می خواهد .

تركیبات شیمیایی:

سویا از نظر  ویتامین های گروه B  بسیار غنی است و دارای مقدری ویتامین های C,D,E,K و كمی كاروتن می باشد . سویا همچنین دریا كلروفیل و آنتی بیوتیكی بنام كاناوالین نیز هست /

دانشمندان موفق شده اند كه از لوبیای سویا یك نوع آنتی بیوتیك ارزان قیمت تهیه كنند كه مورومیكس نامیده می شود و باكتریهای مضر روده را از بین می برد .

جدول زیر مواد موجود در صد گرم دانه خشك و رسیده ،‌جوانه سویا ، شیر سویا و سبوس سویا را نشان می دهد

                     دانه خشك                 جوانه سویا                     شیر سویا                     سوس سویا

آب                    10 گرم                      86 گرم                          92/5 گرم                       62/8گرم        

پروتئین              34 گرم                        6 گرم                          3/4 گرم                         5/6 گرم          

چربی               17/7 گرم                    1/4   گرم                      1/5 گرم                         1/3 گرم 

مواد نشاسته ای  29 گرم                     4/7 گرم                        2/2 گرم                         9/5 گرم

كلسیم          226 میلی گرم              48 میلی گرم                 20 میلی گرم                   82 میلی گرم

فسفر            550 میلی گرم              67 میلی گرم                  48 میلی گرم                  104 میلی گرم

آهن               8/4 میلی گرم              1 میلی گرم                     0/8 میلی گرم                4/8 میلی گرم

ویتامین آ          80 واحد                       80واحد                          40 واحد                        7320 واحد

ویتامین ب 1     1/1 میلی گرم               0/25 میلی گرم               0/8 میلی گرم              0/02 میلی گرم

ویتامین ب 2    0/3 میلی گرم                0/2 میلی گرم                 0/03 میلی گرم            0/25 میلی گرم

ویتامین ب 3    2/2 میلی گرم                 0/8 میلی گرم                0/2 میلی گرم              0/4 میای گرم

همانطور كه گفته شد سویا از نظر مواد پروتئینی بسیار قوی است و در كشورهای فقیر از آن بعنوان جانشین گوشت استفاده می كنند . در جدول زیر سویا با گوشت مقایسه شده است

                                 سویا                                  گوشت گاو

آب                              9/87%    74%

پروتئین                        36/67%                            23/74%

چربی                         17%                                 2/3%

پتاسیم                      3/1%                                 54%

اسید فسفریك           1/47%                                66%

بنابر این همانطور كه در جدول بالا دیده می شود مقدر پروتئین سویا 1/5 بربر گشوت گاو می باشد و منبعی
غنی از پروتئین است . برای درست كردن شیر سویا ، دانه سویا را له كرده و بمدت 24 ساعت تحت تاثیر آب قرار می دهند سپس آنرا صاف می كنند و بدین ترتیب نوشابه ای مانند شیر بدست می آید كه منبع غذایی خوبی است كه می توان بجای شیر گاو مصرف كرد .

روغن سویا كه از فشدرن دانه های له شده وسیا بدست می آید رنگ زرد مایل به قرمز درد و دارای بوی مخصوصی شبیه بوی لوبیا است و در حرارت 15 در جه منجمد می شود ولی درجه حرارت معمولی حالت روان درد.

خواص داروئی:

) سویا مقوی و باد شكن است

2)دانه سویا ، مدر ، تب بر و ضد سم است

3)در چین دانه سویا را بعنوان ضد سم مصرف می كنند

4)شیر سویا غذای مفیدی برای كودكان است

5)نان سویا برای مبتلایان به بیماری قند بسیار مناسب است  زیرا اولا ارزش غذایی زیادی درد ثانیا مواد نشاسته ای كه تبدیل به قند می شود در آن كم است

6)دانه های سبز سویا را له كرده و بصورت ضماد در آورید این ضماد برای زخم های آبله و سایر زخم ها مفید است همچنین برای رفع التهاب و قرمزی پای بچه ها كه در اثر ادرار بوجود آمده مفید است .

7)سویا برای مبتلایان به نقرس و رماتیسم و اشخاص ضعیف البنیه بسیار مفید است

8)سوس سویا برای تحریك اشتها بكار می رود

9)سوس سویا را برای از بین بردن بوی گوشت بكار می برند

10)سوس سویا را به غذاهایی كه تدرید درید سالم باشد بزنید سم آنرا خنثی می كند

11)سوس سویا ملین ،‌ خنك كننده و ضد سم است

12)اگر زن حامله در معرض خطر سقط جنین باشد به او سوس سویا بدهید

13)اگر ادرار كسی بخون آلوده است سوس سویا درمان آن است

14)سوس سویا برای سوختگی پوست مفید است

15)فرآورده های سویا برای پیشگیری سرطان مفید است

16)سویا به فعالیت روده ها و دفع منظم سموم كمك می كند

17)سویا مقدر تری گلیسیدر خون را پائین می آورد

18)برای تمیز كردن شریانها از فرآورده های سویا استفاده كنید حتی مبتلا به شرائین و در معرض خطر قلبی هستند اگر از سویا استفاده كنند و گوشت را از برنامه غذایی خود حذف كنند بزودی شریانهای آنها تمیز و جوان خواهد بود .

19)سویا سنگ كیسه صفرا را شكسته و خارج می سازد و اگر از فرآورده های سویا استفاده كنید در بدن شما سنگ كیسه صفرا تولید نخواهد شد اگر سنگ كیسه صفرا درید رژیم خود رابه سویا تغییر  دهید

20)سویا برای سلامت روده بزرگ و تنظیم تخلیه و دفع مواد زائد بسیار مفید است

21)سویا موثر برای درمان سرطان كولون است

22)سویا از سرطان سینه جلوگیری می كند

23)سویا منبع غنی هورمون استروژن است بنابراین می توان جانشین هورمونهای مصنوعی در دوران یائسگی باشد . پس خانم ها در دوران یائسگی بهتر است از فرآورده های سویا استفاده كنند .

طرز استفاده:

فرآورده های سویا زیاد است و بسته به نوع سلیقه می توانید از آنها استفاده كنید مانند شیز سویا ، شیر بریده سویا ، در سویا ،‌بلغور سویا ، سویای بو داده ،‌پروتیئن سویا ، سوس سویا ، سویای تخمیر شده ،‌جوانه سویا و غیره

مضرات :

مضرات خاصی برای آن بیان نشده است .