تبلیغات
***تبریز طب***

درباره وبلاگ

    این جانب موسی ظروفی با داشتن مدرک رسمی طب سنتی از انجمن طب کل نگر ایران و موسسه حجامت ایران مفتخرم که یه هم نوعان خودم کمک و با راهنمایی خود به آنها سلامتی ببخشم و هدف من از این وبلاگ آشنایی هر چه بیشتر مردم با انواع طب ها و کاربرد های آن،مزاج شناسی،نسخه پیچی و درمان بسیاری از بیماری های ناعلاج خود با طب سنتی می باشد.
    مدیر وبلاگ : موسی ظروفی

نویسندگان

جستجو

آمار واطلاعات وبلاگ

  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :

مشخصات سیستم

کدهای کاربر

كلیات گیاه شناسی

بادام زمینی گیاه بومی برزیل بوده و از آنجا به نقاط دیگر دنیا راه یافته است .آب و هوای گرم برای كشت این گیاه مناسب می باشد . بادام زمینی گیاهی است یكساله دارای ساقه ای راست كه ارتفاع آن در حدود 30 سانتیمتر می باشد . برگهای آن مركب از دو زوج برگچه است گلهای آن دو نوع متفاوت برنگ زرد می باشد كه پس از تلقیح ، دم گل خم شده و به سطح خاك می رسد و سپس بتدریج در خاك فرو رفته و میوه در داخل خاك تشكیل می شود .

میوه بادام زمینی بطول تقریبی 4 سانتیمتر است و دریا پوسته شكننده برنگ خاكستری مایل به زرد می باشد .

بر روی پوسته یك تا سه برجستگی مشاهده می شود كه هر یك محل دانه ها را نشان می دهد .

دانه بادام زمینی تقریبا مانند فندق برنگ سفید مایل به زرد بوده ولی تخم مرغی شكل است .پوسته نازكی دانه را پوشانده كه برنگ قرمز قهوه ای است .

تركیبات شیمیایی:

بادام زمینی دارای موادی مانند آراشین Arachin ، كوناراشین Conarachin ، چربی ، پروتئین و ویتامین های مختلف است .

در صد گرم بادام زمینی بدون پوست مواد زیر موجود است :

آب                                                6 گرم

پروتئین                                          26 گرم

چربی                                          48 گرم

مواد نشاسته ای                           16 گرم

كلسیم                                       600 میلی گرم

فسفر                                        400 میلی گرم

آهن                                         2 میلی گرم

سدیم                                       5 میلی گرم

پتاسیم                                   670 میلی گرم

ویتامین ب 1                             1 میلی گرم

ویتامین ب2                             0/15 میلی گرم

ویتامین ب 3                            16 میلی گرم

بادام زمینی بسته به محل كشت آن بین 40 تا 50 درصد روغن درد كه بنام روغن آراشید معروف است . این روغن از اسیدهای چرب اشباع شده مانند اسید استئاریك ، اسید پالمتیك و اسید های جرب اشباع نشده مانند اسید لینوئكی تشكیل شده است . مقدر چربیهای اشباع شده  در روغن آراشید تقریبا 30 درصد می باشد . برای تهیه روغن آراشید ابتدا پوسته آن را شكسته و دانه ها را جدا می كنند . سپس پوسته نازك قرمز رنگ را نیز خارج كرده و دانه ها را در ماشین های مخصوصی خرد كرده و بصورت خمیری در می آورند و بعد آنرا در دستگاه فشار ریخته و بدون استفاده از حرارت روغن آنرا با فشار خارج می كنند كه بنام روغن فشار اول معروف است . برای بدست آوردن روغن فشار دوم ، باقیمانده خمیر فشار اول را ابتدا با آب مخلوط كرده و میگذارند مدتی بماند و سپس در دستگاه فشار قرار داده و روغن فشار دوم را از آن تهیه می كنند . از باقیمانده فشار دوم تحت اثر گرما روغنی بدست می آید كه بنام روغن فشار سوم معروف است و فقط به مصرف صابون سازی می رسد . روغن آراشید دارای بو و طعمی ملایم و برنگ زرد روشن می باشد .

خواص داروئی:

بادام زمینی از نظر طب قدیم ایران متعادل است . چون بادام زمینی دری پروتئین می باشد بنابراین از نظر غذایی بسیار مهم است .

1-برای تقویت ریه و طحال مفید است .

2-كلسترول خوب خون را بالا می برد .

3-درد معده را از بین می برد .

4-نرم كننده سینه است .

5-سرفه خشك را برطرف می كند .

6-شیر را در مادران شیر ده زیاد می كند.

7-ملین است .

8-بسیار مقو ی است .

9-برای تقویت قوای دماغی مفید است .

10-به هضم غذا كمك می كند .

طرز استفاده:

طرز تهیه كره بادام زمینی Peanut butter

500 گرم بادام زمینی پوست كنده رابا مقدری آب مخلوط كرده و بجوشانید تا كمی پخته شود ( ولی له نشود ) سپس 400 گرم روغن نارگیل را بان اضافه كرده و در داخل مخلوط كن برقی ریخته تا كاملا بصورت كره در آید . سپس كمی نمك به آن اضافه كنید .

كره بادام زمینی را میتوان بدون استفاده از روغن نارگیل هم تهیه كرد . كافی است كه بجای روغن نارگیل آب اضافه كنید .

مضرات :

بادام زمینی با اینكه غذای بسیار مقوی و خوبی است بعلت اینكه دارای روغن های اشباع شده می باشد كلسترول خون را بالا برده و باعث تصلب شرائین می شود . بنبراین آنهائیكه دارای بیماری قلبی بوده و یا كلسترول خونشان بالا است باید از خوردن آن خورددی كنند .

اگر كره بادام زمینی میخرید دقت كنید كه تازه  و از كارخانه مطمئن باشد زیرا در بعضی مواد بادام زمینی و یا كره آن در اثر عدم دقت در تولید ، آلوده به قارچ سمی افلاتوكسین Aflatoxin می شود كه سرطان زا بوده و باعث سرطان كبد می شود .